Gazete Saros

Saadet Partisi’nin gündemi eğitim

SİYASET

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İl Başkanı Av. Sinan Tekin ve partililer katıldı.

İriş; “Bir eğitim, öğretim yılına daha giriyoruz. İlk, orta ve liseye giden öğrencilerimiz 20 milyon civarında. Üniversite öğrencileriyle beraber bu sayı 25 milyonu aşıyor. Yani nüfusumuzun üçte birine yakın bir ölümü okullara başlıyor. Bu vesile ile öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı temenni ediyoruz. Öğrenciler kadar heyecan taşıyan bütün velilerimize de hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. İki yıla yakın zamandan beri okulların büyük ölçüde kapalı kaldığını hatırlatan İriş; “Herkes gibi öğrencilerimiz de hayatlarında kısıtlamalara maruz kaldılar. Şimdi inşallah yüz yüze eğitim başlayacak. Başlangıç aşamasında bazı intibak sorunları yaşanabilir. Ancak elbirliği ile bunların da aşılacağına inanıyoruz. Eğitimin, gerek fert gerekse milletler hayatında müstesna bir yeri vardır. Bireyler dolayısıyla toplumlar ne kadar iyi eğitim alabilirlerse yaşamları o kadar kaliteli olur.
19 YILDAN BERİ, İKTİDARDA OLUP HALA TESPİTLERLE MEŞGUL OLACAKSAK, ÇÖZÜMLER NE OLACAK? İŞLERİ KİM YAPACAK?
Eğitimi konuşurken, dört önemli unsuru ele almak gerektiğine dikkat çeken İriş; Aile, Sosyal çevre (arkadaş, akraba, mahalle, iş vs ortamları) Medya ve Okul. Bütün bu unsurlar; iyinin, güzelin, faydalının ve adil olanın gerçekleşip yaşanmasına katkı sağlıyorsa, görevlerini yapmış olurlar. Milletimize ve ülkemize en hayırlı hizmeti sunmuş olurlar. Aile; Aile yuvasında ebeveyn çocuklara, doğruluğu, dürüstlüğü öğretirse, azmi ve çalışkanlığı aşılarsa, tembellik, bencillik, yalancılık ve bunun gibi olumsuzluklardan korursa, sevgi, merhamet, fedakârlık, sabır gibi güzel hasletleri kazandırabilirse, özetle, güzel ahlaklı bir insan olarak yetiştirirse, aile görevini yapmış olur. Ülkemize en hayırlı hizmeti yapmış olur” dedi.
SOSYAL ÇEVRE; YAŞADIĞIMIZ TÜM ORTAMLARIN KÖTÜLÜKLERDEN ARINDIRILMASI, MİLLİ BİR HEDEF HALİNE GETİRİLMELİDİR.
İriş; “Güzel ahlakı tahrip eden tüm olumsuzluklardan korunmak çok önemlidir. Bu kötülüklerin başında adaletsizlik, haksızlık, yolsuzluk, rüşvet, haksız kazanç gibi şeyler gelir. Bunun yanında ehliyet ve liyakatin değersizleşmesi, adam kayırma gibi pek çok kötülüğü sayabiliriz. Haksızlıklar karşısında sessiz kalmak, nemelazımcılık belki de en büyük kötülüklerden biridir. Diğer taraftan “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim”.” Ev alma komşu al” gibi atasözlerimiz, sosyal çevrenin önemini çok iyi anlatıyor.
EĞİTİMDE SOSYAL MEDYA
Eğitimde sosyal medya; İnsan eğitimine en büyük etkiyi yapan unsurlardan biridir. Islah edici, iyiliği teşvik edici bir hal taşıyorsa ne güzel. Vurmayı, kırmayı, dedikoduyu, israfı, ifsadı değil.! Yani milletimizin sesini yansıtmalı. Medya konusu başlı başına incelenecek bir konudur.
OKUL; OKULDAKİ EĞİTİMİ DE ÜÇ BAŞLIK ALTINDA İNCELEYEBİLİRİZ

Eğitim üç başlıkta incelersek; Fiziksel ortamlar, öğretmen, müfredattır. Fiziksel ortamlar; Bina, araç, gereç ve benzeri imkânların tabii ki eğitim kalitesine etkileri tartışılmaz. Ama binanın da her şey olmadığını bilmeliyiz. Öğretmen; Öğretmen eğitimin temel direğidir. Okul binalarında kırık dökükler olsa, hatta müfredat /sistem sorunları olsa bile tıkanıklığı iyi bir öğretmen aşabilir. Bir öğretmen hem sistemden hem de okulun fiziki şartlarından çok daha önemlidir.
Bundan dolayı öğretmen yetiştirilmesi konusu çok titizlikle ele alınmalıdır. Öğretmenlik bilgi, becerinin yanında bir sanattır. Öğretmen olacakların seçimleri de, eğitim-öğretimleri de özel olmalıdır. Çünkü gençliğin yetişmesinde öğretmenlere büyük sorumluluk düşmektedir. Diğer taraftan marifet iltifata tabidir. Külfet nimet dengesi sağlanmalıdır. Unutmayalım ki eğitimi pahalı bulanlar bedelini ağır öderler. Müfredat; Taklitçi ve ezberci eğitim sistemleri bizi ileri götürmez. Heyecan vermeyen, iyiliğe sevk etmeyen bir eğitim düzeninden fayda gelmez. Bundan dolayı kanaatimizce ülkemizin en önemli kanayan yarası eğitim konusudur. Evet, bu konu hepimizi ilgilendiriyor. Çünkü aynı ülkenin çocukları, aynı geminin yolcularıyız. Bu konu tüm velileri, dernek, vakıf tüm kuruluşları, iş dünyasını, hasılı hepimizi ilgilendiriyor. Ama geminin dümeninde kimler varsa, birinci sorumlu onlardır.
EN ÖNEMLİ SORU ŞUDUR: “YAVRULARIMIZIN KALBİNE NE KOYACAĞIZ?” ÖĞRENİMİN TEMELİ, EVLATLARIMIZA MUTLAKA TARİHİMİZİ, İMANIMIZI, KİMLİĞİMİZİ VE RUH KÖKÜMÜZÜ TANITMAYA DAYANMALIDIR.

Bugün burada çocuklarımızın eğitim konusunu konuşuyoruz. 80 milyon memleket evladını kardeş bilen bir anlayışın mensuplarıyız. Bizler Milli Görüş, sahibiyiz. Olaylara Milli Görüş penceresinden bakıyoruz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. 50 yıldır haykırıyoruz. Önce ahlak ve maneviyat diye. Bunun öneminin anlaşılması için çırpınıyoruz. Derdimiz topyekûn milletçe ayağa kalkma davasıdır. Bu davada da eğitim en önemli konudur. Yönetme sorumluluğu taşıyanlara sesleniyoruz; Artık lütfen kabul edin. Mevcut eğitim düzeni sınıfta kalmıştır, iflas etmiştir. Artık kendi özümüze, kendi değerlerimize dönmenin zamanı geldi, geçiyor. İyi insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Müfredat, üretim ve katma değer sağlamalıdır. Binayı değil, insanı öncelemelidir. Haksız rekabeti değil, fazileti öncelemelidir. Sömürüyü değil, paylaşmayı öncelemelidir. Menfaati değil, fedakârlığı esas almalıdır. Çevresini ve dünyayı tanıyan örnek nesiller yetiştirmek eğitimin ana gayelerinden olmalıdır.
ÜLKEMİZİN EKONOMİK GÜCÜ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİDİR.
Gençlerimizi bu şuurda yetiştirmek, gayemiz olmalıdır. Ülkemizin ekonomik gücünün de üretimin gücünden geleceğini iyi bilen, gençler yetiştirmek gayemiz olmalıdır. Üretimin de ancak, ehliyetli, liyakatli, basiretli idarecilerin yönetimleriyle gerçekleşebileceğini bilen, gençler yetiştirmek gayemiz olmalıdır. Ülkemizi ancak bu vasıfları kazanmış bir gençlik ayağa kaldırır. Eğitim bunun için vardır. Bu hedefler için vardır. eğitim-öğretim yılımız tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.